Modtager af sprog- og kulturprisen 2019

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Pernille Juhl f. 1963


Pernille Juhl er født i Sønderborg, hun er ud af en stor sønderjysk familie, men er vokset op i Glamsbjerg på Fyn, hun er uddannet akademiingeniør og har i mange år arbejdet med ledelse. Hun er i dag bosat i Roskilde.

I 2010 fik Pernille Juhl ideen til den historiske roman ”Vent på mig, Marie”, som udspiller sig i perioden 1914 – 1918. Bogen foregår i Sønderjylland samt ved Øst- og Vestfronten. Bogen er inspireret af Pernille Juhls farfars dagbøger fra tiden under første verdenskrig. Bogen udkom i 2013.

Herefter fulgte bøgerne ”Efter Mørke” (2014) – Anders er kommet hjem fra krigen og bliver gift med Marie.
Den 3. bog i Gråstener-trilogien er ”Frihed og Ære” (2016). Bogen beskriver et spændende stykke danmarkshistorie og handler om en af de ukendte helte, Christian Fries fra Kollund.
I 2017 udkom ”Det usagte” bogen kaldes bind 4 i tilknytning til
Gråstener- Trilogien, den er en uafhængig fortsættelse af trilogien og fortæller om familien Andersen, som har flere ubehagelige historier i bagagen.
I 2018 udkom bogen ”Marens Vilje” om en af Danmarks store kvindeskikkelser, Maren Sørensen, hun var på mange måder forud for sin tid, hun var sygeplejerske, frihedskæmper, frimenighedspræst og
kvindesagsforkæmper.

Fra prisuddelingen den 22. oktober 2019:
”Du lader en af dine personer sige: Jo. Gråsten har sandelig inspireret mange store digtere.” Og det må man sige er rigtigt. H. C. Andersen skrev ”Den lille pige med svovlstikkerne,” mens han var på besøg i Gråsten. Linda Lassen fik rigtig sat gang i sit forfatterskab, da hun flyttede til Gråsten, og du Pernille Juhl er også inspireret af Gråsten. Byen har sandelig inspireret mange store digtere.

Du skildrer, hvordan livet kunne være for ganske almindelige mennesker, så man lever med sin skæbne. De elskende får hinanden i ”Vent på mig, Marie,” så man tror, at nu er deres lykke gjort, men livet bliver ikke helt, som de havde ventet. Og sådan går det jo tit, og det er du en mester i at skildre. Vi glæder os til at læse dine kommende bøger.”

Udover sit forfatterskab er Pernille Juhl en meget efterspurgt foredragsholder.

Pernille Juhl fik i 2019 Sprogforeningens Sprog- og Kulturpris.

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]